A Lithothamnium calcareum Nyugat-Európa magas ásványtartalmú, kristálytiszta vizeiben honos algafaj.

Összetételének 34%-át tiszta, természetes, szerves kalcium képezi, amely testünk számára a legfontosabb ásvány. A kalcium nélkülözhetetlen csontjaink, fogaink, körmeink és hajunk újraképződéséhez, illetve fontos szerepet játszik a lúgosításban is. Tudományos kutatások igazolják, hogy a Lithothamnium természetes kalciuma – a vegyileg előállítottal szemben – magasabb arányban képes beépülni, sőt ennek hatékonysága Spirulina hozzáadásával még tovább fokozódik. Gazdag még magnéziumban, vasban és sok nyomelemben is. Így a Lithotamnium csontjaink és fogaink leghatékonyabb kalciumforrása lehet.

A kalcium az emberi szervezet tömegének a 1,5-2 %-át adja, és a kalcium több mint 99 %-a a csontokban van. Amennyiben nincs jelen elegendő kalcium, csontritkulás alakulhat ki. A csontritkulás (osteoporosis) valamint a csont- és ízületi gyulladás (osteoarthritis) gyakori betegségek Európa-szerte.

A kalcium rendszeres fogyasztása kiemelkedő fontosságú mind a csontritkulás megelőzésében, mind pedig a már kialakult betegség kezelésében. A klimax kor előtti megfelelő mennyiségű kalciumfogyasztás késlelteti a csontritkulás kialakulását, és igazolt összefüggés található a változókor előtti csontsűrűség és a csontritkulás kockázata között. A fejlettebb világban főként az idősebb korú emberek szenvednek csont- és ízületi fájdalmak miatt, és kénytelenek lemondani a szabad mozgás öröméről.

A Vörös alga mintegy 70-féle olyan természetes eredetű komponenst tartalmaz, amik a benne nagyobb mennyiségben megtalálható kalcium hatását segítik, kiegészítik. Ez a rendkívül komplex összetétel teszi egyedülállóvá a Vörös alga kalciumpótló termékek palettáján.

spirulina chlorella alga

Még több információ a chlorella algáról:

Chlorella alga – a méregtelenítés királya…

A chlorella alga pontos összetétele

Chlorella alga és a CGF faktor…

Chlorella alga és a nehézfém mérgezés

Dioxin mérgezés – méregtelenítés chlorellával