Cukorbetegeken segít a Chlorella és a Spirulina „A Spirulina természetes és könnyen emészthető teljesértékű fehérjeforrás. A természetben fellelhető legjobb forrása a klorofillnak, gazdagon megtalálhatók benne olyan ásványianyagok, mint a vas, a kalcium, a cink, a kálium és a magnézium. Remek forrása a természetes A- és B-vitaminoknak és tartalmaz fenilanalint, ami az agy éhség központjára van hatással, miközben alacsonyan tartja a vércukor szintet.”
Forrás: Earl Mindell: Vitamin Biblia

„Az egyetlen természetes vitamin az, ami az ételeinkből kerül a szervezetünkbe. Ezek megtalálhatók étrendkiegészítők formájában is, de mindig koncentrált ételekről van szó. Olyanokról, mint porított szárított növények, algák (Spirulina, Chlorella), tengeri moszatok (Kelp), enzimek, csíraolajok, tengeri sók és gyümölcsök.„
Forrás: Debra Lynn Dadd: Home Safe Home

„Jól ismert, hogy a nehézfémek lerakódása a testben ijesztő eredményeket és olyan betegségeket okoz, mint az Alzheimer kór. A sejtfal szerkezete miatt a Chlorella egy elsődleges méregtelenítő segítség lehet ilyen esetekben. A Spirulina segíthet a hiperaktivitással diagnosztizált eseteken azáltal, hogy eltávolítja az alumíniumot, a széntetrakloridot és más szennyezőanyagokat a testből.„ (Torres-Duran és mások. 1998; Vadiraja és mások. 1998).
Forrás: Donald R. Yance: Herbal Medicine, Healing & Cancer

„Számos vizsgálatot végeztek állatokkal a Chlorella hatását vizsgálva. Egy tanulmányban Chlorellát adtak egereknek, mielőtt emlőkarcinomát ültettek volna a testükbe. Az egerek 70%-kal nagyobb túlélési rátát produkáltak a kontrollcsoporttal szemben, akik nem kaptak algát a 60 napos megfi gyelési időszak alatt. ”

„1990-ben a Medical College-ben Virginiában kísérletet végeztek a Chlorellával. 15 glioblastomás (agresszív agydaganat) betegnek adtak a hagyományos terápiájuk mellett 20 gramm porított Chlorellát és 150ml folyékony Chlorellát. Az azonnal megfi gyelhető általános testi állapot és immunállapot javuláson felül 40%-os túlélési arányt mértek két éves időtartamban. Ez extrém magas szám, mert az elvárható arány 10% körüli volt. ”

„Léteznek még előnyös élettani tulajdonságokkal rendelkező algák, mint például a Spirulina, de azt hiszem, hogy rákkal vagy legyengült immunrendszerrel bíró emberek számára a Chlorella jelenti a megoldást.”
Forrás: Paul Pitchford: Healing With whole Foods

Az egyik módja annak, hogy javítsuk az emésztőrendszerünk állapotát a Spirulina fogyasztása. Bár eddig nem jelent meg emberekkel folytatott tanulmány, az állatgyógyászatban végzett kutatások kimutatták, hogy a lovaknak adott Spirulina növelte a Lactobacillus számot az állatok esetében. Kutatók szerint ez a Spirulinában található mukopoliszacharidnak volt köszönhető.

Forrás: Michael T. Murray: Textbook of Natural Medicine

Egy tudományos értekezésben japán tudósok azt állították, hogy a súlyos cukorbetegségben szenvedőknél a spirulina 8 heti szedése után a cukorérték az enyhe lefolyású cukorbetegek szintjére csökkent. Az értekezésben azt is leírták, hogy Japánban sokan szednek spirulinát, és 45%-a pácienseknek a szert különböző betegségek ellen szedi, a 25%-a pedig cukorbetegség ellen. A klinikai megfigyelések igazolták náluk, ha a spirulinát a cukorbetegség tüneteinek mérséklésére veszik be, meglepően jó eredményt lehet elérni.

A Rákos és Kardiovaszkuláris Betegségek Osakai Központjának kutatói megerősítették, hogy a spirulina kivonat szedése pozitív hatással lehet a szervezetben a rák ellen harcoló immunsejtek képződésére. Állatokon végzett, illetve egyéb kutatások bizonyították évtizedeken át a spirulina immunrendszer-aktiváló hatásait. Ez utóbbi tanulmány szerint a spirulina egy meleg vizes kivonatának szájon át történő szedése elősegítette az immunrendszer számára, hogy a természetes pusztítóknak (natural killer NK) nevezett sejteket állítson elő, amelyek a rák ellen küzdő immunsejtek. Önkéntesek vérének elemzésével a csoport kimutatta, hogy jelentősen megnőtt a termelt NK sejtek száma, valamint, hogy az ilyen NK sejtek pusztító képessége is fokozódott.

Míg több kutatás szükséges ezen eredmények megerősítésére és kiegészítésére, ez a tanulmány megmutatta, hogy a spirulina rendelkezik a rák elleni küzdelem lehetőségével.

Az is nyilvánvaló, hogy a spirulina szedése védelmet adó, természetes pusztító sejtekkel vértezi fel a szervezetet, amelyek azonnal kifejthetik tevékenységüket a rákos sejteken, mihelyt azok kialakulnak, így megelőzve a rák támadását.

Forrás: NewsRx.com, 2002. május 23.

„Néhány mikroalgának nagyon kedvező összetétele van az immunterápia szempontjából. A Spirulina, a Chlorella és a Kék-zöld alga sejt szintű védelmet nyújt kivételesen magas béta-karotin (provitamin-A) és klorofill tartalmuk által. Leginkább a Chlorellát kell kiemelnünk, mivel a benne található növekedési faktor (CGF) olyan mértékben stimulálja az immunrendszert, hogy az számos degeneratív betegség kezelésében játszhatna szerepet. A Spirulina gazdag phycocyaninban, ami egy rákmegelőző tulajdonságokkal bíró pigment. A Spirulina ráadásul a leggazdagabb növényi forrása a gamma-linolénsavnak (GLA), ami egy zsírsav, mely erősíti az immunrendszert és gátolja a túlzott sejtosztódást.”

Forrás: Paul Pitchford: Healing With whole Foods

„A Chlorellát nevezhetnénk tökéletes és teljes értékű tápláléknak. Amellett, hogy teljes értékű fehérjeforrás, tartalmazza az összes B-vitamint, C-vitamint és E-vitamint és a főbb ásványi-anyagokat (mint cink és vas) olyan mennyiségben, mint az étrend-kiegészítők. Úgy találtuk, hogy javítja az immunrendszert, javítja az emésztést, méregteleníti a testet, gyorsítja a gyógyulást, védelmet nyújt a sugárzásoktól, segít a degeneratív betegségek megelőzésében, segít a Candida albicans kezelésében, csökkenti az ízületi fájdalmakat. És, nagyszerű tápanyag összetétele folytán segíthet számtalan testsúlycsökkentő programot sikeresen elvégezni.”

Forrás: Earl Mindell – Vitamin biblia

„Számos jelentés érkezett japán kutatóktól, akik a Hirosimára és Nagaszakira ledobott atombombák hatását tanulmányozták. Japánban egy Ichimura nevű orvos 1973-ban tanulmányozott állatokat és eközben megfigyelte, hogy napi 8gramm Clorella hatására a székletükben háromszorosára, a vizeletükben pedig hétszeresére nőtt meg a kadmium ürítése. Szintén Japán kutatók mutatták ki, hogy a Chlorella segített az urán és az ólom kiürítésében is. (Horikoshi és mások. 1979).

A Chlorella más anyagok méregtelenítésében is hatékonynak bizonyult. A dioxin és a PCB (poliklórozott-difenil) eltávolításában is tapasztaltak eredményeket. Más kutatások kimutatták, hogy a fogtömések amalgámjából a testbe kerülő higany eltávolításában is hatékony a Chlorella. Néhány fogorvos a pacienseinek ajánlja a Chlorellát az amalgámok eltávolítását követően és a munkatársaiknak is, akik dolgoznak ezekkel a tömésekkel.”
Forrás: Disease Prevention and Treatment, the Life Extension Foundation

„ A GLA-ban leggazdagabb források: anyatej, Spirulina mikroalga, a borágómag olaj, a fekete ribizli és a ligeszépe olaj. A GLA fontos a gyermeki növekedéshez és fejlődéshez, és az anyatejben található meg leginkább, de a második legjobb forrása a Spirulina. Gyakran ajánlunk a Spirulinát olyan gyerekeknek, akik nem anyatejen nevelkedtek, azért hogy ezzel elősegítsük a hormonális és szellemi fejlődésüket, ami csecsemőkorban nem történhetett meg a megfelelő táplálás hiánya miatt. Az adagolás: annyi olaj, ami 150-350mg GLA-t nyújt minden nap. 10gramm Spirulina 131mg-ot nyújt GLA–ból. „

Forrás: Paul Pitchford: Healing With Whole Foods

 

A Chlorella olyan fitotápanyagokban gazdag teljes értékű táplálék, amelyekből párat már azonosítottak, de sok még ismeretlen a mai napig. Az összetevők egy csoportja, mint például a Chlorella Növekedési Faktor (CGF) abba a csoportba tartozik, ami az egészség megőrzése szempontjából hasznos összetevő. A Chlorella képes stimulálni a barátságos baktériumok növekedését, aminek probiotikus hatása javítja a bélfl óra állapotát és megvéd számos betegségtől.

Forrás: Donald R. Yance: Herbal Medicine, Healing & Cancer

A fejlett világban, ahol az alultápláltságot nem az éhezés, hanem a feldolgozott élelmiszerek túlnyomó aránya és a magas húsfogyasztás jelenti, kitűnő lehetőséget jelentene a Spirulina és a Chlorella a különböző agy és idegi problémák kezelésében.

Forrás: Paul Pitchford: Healing With whole Foods

A gyermekek növekedési szakaszában a CGF teszi a Chlorellát leginkább hasznossá. Hasonlóképpen idősebb korban az egészség fenntartásában, betegségek kezelésében és minden olyan esetben, amikor valami degenerációs probléma miatt fokozott növekedésre lenne szükség, beleértve az Alzheimer kórt, az isiászt, bénulás, szklerózis multiplexet, és más idegrendszeri elváltozásokat.

Forrás: Paul Pitchford: Healing With whole Foods

„A Chlorella egy kékes-zöld alga, ami a tápértékén felül jelentős immunrendszer erősítő tulajdonsággal rendelkezik. Megnöveli a makrofágok aktivitását és rákellenes tulajdonságait is kimutatták. A chlorellan egy anyag, amit a Chlorellában találtak és mérések szerint megemeli az interferon termelést. Több rákmegelőzési/kezelési javaslat említi a Chlorellát, mint a DNS helyreállításában hasznos tápanyagot. Az össze zöld superfood közül a Chlorella az, ami engem leginkább lenyűgöz. „

Forrás: Donald R. Yance: Herbal Medicine, Healing & Cancer

„A Chlorella több zsírsavat tartalmaz, mint a Spirulina és a Kékzöld alga. Körülbelül 20%-a ezeknek a zsírsavaknak értisztító omega-3 és alfa-linolsav, és valószínűleg ez miatt válik a Chlorella olyan hatékonnyá a koleszterin csökkentés és a szív és érrendszeri problémák
kezelésében.„

Forrás: Paul Pitchford: Healing With whole Foods

Még több érdekesség olvasható a www.chlorellafactor.com oldalon, az idézetek is onnan származnak.