A Spirulina intenzív zöld színét különösen magas klorofil tartalmának köszönheti, mely az emésztéshez és az anyagcseréhez igen fontos. Más növényekkel ellentétben a Spirulinának nincs erős sejthártyája. Ez az egyik ok, amiért emésztőszerveink oly könnyedén juthatnak hozzá a benne lévő életfontosságú anyagokhoz. A Spirulina lúgos jellege meggátolja szervezetünk savtúltengését.

Napjaink táplálkozása a leggyakoribb oka az elsavasodás kialakulásának. Túl nagy mértékben fogyasztunk savasító állati eredetű ételeket, mint például a hús, sajt vagy tojás; túl sok savasító italt iszunk, mint például a kávé, sör, más alkoholos italok, illetve nagy mennyiségű cukrot viszünk be szervezetünkbe. Ezzel szemben kevés zöldséget eszünk, melyek segíthetne ellensúlyozni a savakat.
Még a stressz és a többi negatív érzelem is savakat termel, ennek következtében a stresszes ember könnyebben megbetegedhet.

spirulina-alga

Amikor felborul szervezetünk pH-ja, számos problémával szembekerülhetünk. Egy elsavasodott testben az egészséges sejtek elkezdenek felbomlani – a megváltozott környezet hatására -, és különféle baktériumok alakulnak ki belőlük, melyek élesztő- és egyéb gombákká válnak (pl. candida gomba), végül penészgombává – melyek aztán újabb savakat termelnek. Ez az ördögi kör így folytatódik, és az enyhe tünetekből később súlyosabb problémák alakulhatnak ki.

Mi történik sejtjeinkkel savas közegben?

Savas környezetben sejtjeink képtelenek a normális működésre, így azok roncsolódnak, betegek lesznek, meggyengülnek, ami hatással van az idegrendszerre (depresszió), az izomzatra (gyengülés, sorvadás), a bőr tónusára (korai öregedés), az agysejtekre (ködös gondolkodás, feledékenység), a szerveinkre (betegség, fáradtság), valamint a testsúlyunkra (elhízás, vagy éppen túlzott soványság, azaz az ideálistól való eltérés).

A savasság a következő problémákat okozhatja (a teljesség igénye nélkül):

száraz bőr

candida betegség

sok gyomorsav, emésztési problémák

depresszió

csontritkulás

magas vérnyomás

cukorbetegség

túlsúly

daganatos betegségek

A mikroalgák megoldást jelenthetnek a táplálkozásból származó pH problémára. Mind a Chlorella, mind a Spirulina lúgosító étel, ami azt jelenti , hogy ellensúlyozza a savasító ételek hatását segítve a testet a pH értékének lúgos irányba emelni. Ennek eredménye az erősödő csontozat és általában véve egészségesebb anyagcsere folyamatok.

A Chlorella és a spirulina használható pH egyensúly helyreállító ételként. Természetesen a legjobb eredményt akkor fogja valaki elérni, ha nem csupán hozzáadja ezeket a lúgosító superfoodokat a mostani zömében savasító étrendjéhez, hanem óvakodik az olyan dolgoktól, amik erősen elsavasítanak, mint pl. a cukros üdítőitalok.

spirulina chlorella alga