A legtöbb ember étrendje elsavasítja a testét. Majdnem az összes feldolgozott étel, ami fi nomított lisztet, cukrot tartalmaz, savasító hatású a szervezetre. Az üdítőitalok és a dobozos gyümölcslevek szintén savasítanak. A savasító ételek, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk őket, pH egyensúly zavart okoznak a szervezetünkben.

Az anyagcsere folyamán a testünk folyamatosan savakat termel: szénsav, ecetsav, húgysav, tejsav, citromsav stb. A vesénk által kiválasztott vizelet pH értéke 4,8-7,5 között mozog.

Ha a savszint túl magas, akkor a testünk nem lesz képes a savak kiválasztására, és vagy kénytelen elraktározni őket a testszövetekben (zsírszövet = elhízás!) vagy pedig semlegesíti őket. Az utóbbit viszont csak úgy tudja végrehajtani, hogy az ehhez szükséges ásványi anyagokat (pl. kalcium) a különféle szervekből, csontokból, fogakból választja ki. Így ez csontritkuláshoz, fogszuvasodáshoz vezet.

A mikroalgák megoldást jelenthetnek a táplálkozásból származó pH problémára. Mind a Chlorella, mind a Spirulina lúgosító étel, ami azt jelenti , hogy ellensúlyozza a savasító ételek hatását segítve a testet a pH értékének lúgos irányba emelni. Ennek eredménye az erősödő csontozat és általában véve egészségesebb anyagcsere folyamatok.

A Chlorella és a Spirulina használható pH egyensúly helyreállító ételként. Természetesen a legjobb eredményt akkor fogja valaki elérni, ha nem csupán hozzáadja ezeket a lúgosító superfoodokat a mostani zömében savasító étrendjéhez, hanem óvakodik az olyan dolgoktól, amik erősen elsavasítanak,

Savasító ételek:

hús, sajt vagy tojás, kávé, sör vagy egyéb alkoholos italok, cukros üdítők, finomlisztel készült pékárú stb.

A Spirulinában és Chlorellában található klorofill hatása:

Íme a zöldek néhány előnyös tulajdonsága:

  •  A klorofillnak magas az oxigéntartalma, mint ahogy az összes zöld, klorofillt tartalmazó növénynek. Az agy és az összes szövet optimális működéséhez magas oxigéntartalmú környezetre van szükség.
  • A klorofill antibakteriális hatású, és egyaránt használható gyógyításra külsőleg és belsőleg is.
  • A tudomány bebizonyította, hogy a klorofill megállítja a kártékony baktériumok növekedését és fejlődését.

 

spirulina chlorella alga

Még több információ a chlorella algáról:

Chlorella alga – a méregtelenítés királya…

A chlorella alga pontos összetétele

Chlorella alga és a CGF faktor…

Chlorella alga és a nehézfém mérgezés

Dioxin mérgezés – méregtelenítés chlorellával